sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriS-a lăsat cortina în operă

S-a lăsat cortina în operă

sursa foto : wikipediaSpania a primit o veste tristă astăzi: celebra soprană Montserrat Caballé ne-a părăsit.

Cunoscută pentru tehnica bel canto, cu o carieră artistică impresionantă, cântareaţa de operă era şi ambasadoare UNESCO.

La cererea Comitetului Olimpic Internaţional, Montserrat  Caballé a înregistrat alături de Freddie Mercury melodia intitulată Barcelona, care a devenit imnul Jocurilor Olimpice din anul 1992.

A fost căsătorită cu un tenor spaniol, iar fiica lor a fost de asemenea cântăreaţă, performând pe scenă alaturi de mama sa, cu mai multe ocazii.

În 2003 a început primul său documentar în care au apărut pe rând celebrii Domingo, Pavarotti, Carreras.

A primit titlul de Doctor Honoris Causa conferit de catre Universitatea Internţională din Santander, în 2008.

A trecut însă şi prin momente mai puţin plăcute, fiind declarată persona non grata în Azerbaijan, deoarece a vizitat un stat independent, deşi ambasada din Azerbaijan din Spania trimisese mai multe avertizări în acest sens.

În anul 2015 a fost judecată pentru evaziune fiscală şi gasită vinovată, ca urmare a încercării sale de a plăti taxele datorate statului spaniol în anul 2010.

Cu fiecare mare artist cu care a fost pe scenă, interpretând diverse roluri , a avut o relaţie aparte: cu Placido Domingo descoperea o lume nouă atunci când interpretau împreună, cu Carreras se simţea fermecată când îl asculta, acelaşi lucru întâmplându-i-se şi lui, la rândul său, iar pe Luciano Pavarotti era ca un tată.

Nu se considera o divă şi era optimistă spunând ca vor urma şi altele, considerând ca fiecare perioadă îşi are talentele ei.

Ar fi împlinit 86 de ani în luna aprilie 2019, dar a trebuit să se interneze într-un spital din Barcelona, unde a şi murit . Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, 8 octombrie, priveghiul începând de mţine după-amiază.

Viaţa sa ne arată că oricât de talentată ar fi o persoană, aceasta va trece prin diverse situaţii şi întâmplări şi că a fi celebru nu înseamnă doar fericire. Va lăsa pentru cei care doresc să o asculte o voce unică, puternică.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).