luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessJurnalizarea. Rezoluțiile noului an

Jurnalizarea. Rezoluțiile noului an

Suntem în 8 Ianuarie 2024. Anul a început de opt zile, însă din punct de vedere al activităților profesionale, chiar și personale, putem spune că anul începe de astăzi. Ca atare, m-am gândit ca tema pentru această săptămână să fie legată de contextul rezoluțiilor de început de an și nevoia de schimbare personală.

Structura din Jurnal pentru Rezoluții:

  • Începe cu o retrospectivă a anului anterior.
  • Definește clar obiectivele și rezoluțiilor pentru noul an.
  • Înregistrează progresului și ajustarea planului pe parcurs.

Atenție, nu uităm de principiile eficiente ale Jurnalizării:

  • Onestitatea și deschiderea cu tine însuți în jurnalizare.
  • Practicarea gratitudinii pentru a cultiva o perspectivă pozitivă.
  • Înregistrarea atât a momentelor de bucurie, cât și a provocărilor.

Reiterez importanța jurnalizării în atingerea rezoluțiilor. Această practică o să vă îmbunătățească viața în noul an. Jurnalizarea contribuie la menținerea motivației și a concentrării.

În încheiere, vă redau trei mesaje de tip feedback de la cei care au ales această metodă:

  • Prin jurnalizare, am început să mă cunosc mai bine. Am descoperit modele comportamentale și am găsit modalități de a le aborda. Jurnalizarea nu a fost doar o modalitate de a atinge rezoluțiile, ci a devenit un prieten de încredere în călătoria mea personală.
  • Am învățat repede că onestitatea și deschiderea cu mine însumi erau cheia. Am notat atât momentele de triumf, cât și cele de eșec, cu același grad de sinceritate. Practicarea recunoștinței a adus o notă de optimism în fiecare pagină, chiar și în zilele dificile.
  • În această lume captivantă a hârtiei și a cerneli, am găsit un spațiu sigur pentru auto-descoperire și transformare. Te încurajez să încerci și tu această aventură și să descoperi puterea conștientizării și exprimării tale autentice.

PhD. Petre Nicolae

Despre autor:

Petre Nicolae este consultant transformațional, fondatorul CBC România și unicul deținător al unei instituții educaționale dedicate certificării directorilor generali – GM Masterclass Academy.  Recent a lansat un nou concept (carte, instrumente, îndrumări directe și cursuri) – Jurnalizarea Gândurilor, Trăirilor, Simțurilor și Sentimentelor Liderilor.

Despre CBC România Este o companie de Consultanță Transformațională care are ca obiect de activitate transferul unei metodologii complete de reorganizare, dezvoltare și consolidare a afacerii, către Owneri, General Manageri și Top Managementul companiei. În acest context, ownerii și angajații devin consultanți în propria companie, reorganizând afacerea cu ajutorul metodologiei și a instrumentelor profesionale transferate către aceștia. Mai multe detalii și recomandări găsiți pe www.cbc.ro.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).