vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessEduard Catargi creează produse cosmetice premium (GOJI REPUBLIC) care se vând în...

Eduard Catargi creează produse cosmetice premium (GOJI REPUBLIC) care se vând în toată Europa

Eduard Catargi, CEO și fondator al GOJI REPUBLIC, a renunțat la o viitoare carieră de succes în domeniul juridic pentru a se avânta în lumea agriculturii și, ulterior, în cea a cosmeticelor naturale, alături de Iulia Catargi și Cristina-Simona Anghel. Această echipă a reușit să creeze cosmetice premium naturale, punând accent pe valorificarea extraordinarului potențial al fructului de goji din România. Un moment semnificativ în ascensiunea GOJI REPUBLIC a fost înființarea propriului laborator de cercetare, condus de Dr. Leonard Boroș, o mișcare strategică care a permis brandului să inoveze și să dezvolte produse cosmetice la standarde superioare de calitate.

C&B: Fă o descriere a activității tale – Ce înseamnă GOJI REPUBLIC?

Eduard Catargi: GOJI REPUBLIC reprezintă esența inovației și a pasiunii pentru natură, transpusă într-o gamă de produse cosmetice premium, 100% naturale, create din goji organic românesc. Pentru noi, GOJI REPUBLIC înseamnă mai mult decât un brand; este o promisiune către clienții noștri că pot avea parte de o îngrijire de înaltă calitate, responsabilă și eficientă, care valorizează resursele autohtone și promovează un stil de viață sănătos și sustenabil. Activitatea noastră cuprinde de la cultivarea ecologică a fructului goji în inima Transilvaniei, până la cercetarea și dezvoltarea de formule inovatoare, care să îmbine tradiția cu știința modernă pentru a oferi soluții de îngrijire adaptate nevoilor diverse ale pielii.

C&B: Cum descrii povestea EVOLUȚIEI tale? Cu riscuri, avantaje, dezavantaje…

Eduard Catargi: Povestea mea de evoluție este una despre curajul de a îmbrățișa necunoscutul și de a transforma pasiunea într-o afacere de succes. Renunțând la un viitor de succes în avocatură pentru agricultura cu goji și ulterior pentru industria cosmeticelor, am navigat prin numeroase provocări, de la lipsa experienței în domenii complet noi, până la scepticismul inițial al pieței. Cu toate acestea, riscurile au fost compensate de satisfacția de a construi ceva valoros și sustenabil, de a contribui la economia locală și de a promova un produs românesc autentic pe piața cosmeticelor naturale. Avantajele au venit din capacitatea de a inova și de a oferi produse de înaltă calitate, care să răspundă nevoilor reale ale consumatorilor, în timp ce dezavantajele au fost transformate în lecții prețioase despre perseverență, adaptabilitate și importanța unei echipe unite.

C&B: Ce presupune o plantație GOJI în România și ce este diferit la voi față de alte culturi?

Eduard Catargi: O plantație de goji în România presupune, în primul rând, un angajament față de practicile de agricultură ecologică și o atenție deosebită acordată procesului de aclimatizare și omologare a soiului românesc de goji, „Kronstadt”. Diferența majoră la noi este accentul pus pe calitate și pe metodele sustenabile de cultivare, care nu numai că respectă mediul înconjurător, dar asigură și un produs superior din punct de vedere nutrițional. Cultura noastră de goji este tratată cu cea mai mare grijă, de la selecția atentă a solului până la procesele ecologice de îngrijire și recoltare, garantând astfel un extract de goji de cea mai înaltă calitate pentru produsele noastre cosmetice.

C&B: Lipsa experienței în domeniul cosmeticelor nu a fost o barieră în dezvoltarea afacerii? Cum ați depășit-o?

Eduard Catargi: Inițial, lipsa experienței în domeniul cosmeticelor a reprezentat un obstacol semnificativ. Cu toate acestea, am depășit această barieră prin colaborarea strânsă cu experți în cosmetologie și biologie vegetală, precum și prin dedicarea neclintită a întregii echipe, care au adus pasiune și o cunoaștere vastă în acest domeniu. Am investit în cercetare și dezvoltare, am testat meticulos fiecare produs și am învățat continuu din feedback-ul clienților noștri. Această abordare proactivă și deschiderea noastră către învățare și adaptare ne-au permis să construim o afacere solidă și să oferim produse care să îndeplinească și să depășească așteptările consumatorilor.

C&B: Performanțe UNICE, încă menținute. De ce anume a fost nevoie ca să ajungi până aici?

Eduard Catargi: Pentru a menține și a îmbunătăți continuu performanțele unice ale GOJI REPUBLIC, a fost necesară o combinație de inovație, dedicare și viziune strategică. Ne-am concentrat neobosit pe calitate, de la selecția materiilor prime până la procesele de producție și ambalare, și am cultivat o relație de încredere cu clienții noștri, comunicând transparent despre beneficiile produselor noastre. Investițiile constante în cercetare și dezvoltare, colaborarea cu experți recunoscuți în domeniul cosmetic și agricol, precum și angajamentul nostru către sustenabilitate și responsabilitate socială au jucat un rol crucial în atingerea acestor performanțe. Pe lângă acestea, adaptabilitatea și deschiderea noastră către inovație ne-au permis să răspundem rapid schimbărilor de pe piață și nevoilor consumatorilor. Este un parcurs care necesită pasiune, viziune pe termen lung și o echipă dedicată, care crede în misiunea și valorile brandului.

C&B: Ce înseamnă investiția ta pentru sectorul agricol din România?

Eduard Catargi: Investiția noastră în sectorul agricol din România reprezintă un angajament ferm către sustenabilitate, inovație și valorificarea resurselor locale. Prin dezvoltarea plantației de goji organic și promovarea unui soi românesc, contribuim la diversificarea agriculturii românești și la recunoașterea la nivel național și internațional a calității produselor agricole autohtone. De asemenea, prin practicile noastre ecologice și prin investiții în cercetare, aspirăm să fim un model de bune practici și să inspirăm alți agricultori să adopte metode sustenabile de cultivare. Investiția în sectorul agricol reprezintă, de asemenea, un impuls economic pentru comunitățile locale, creând locuri de muncă și susținând dezvoltarea rurală.

După luni de cercetare a apărut „HYDRA SENSE Night Potion„, iar până la primul lor laborator de cercetare și dezvoltare a mai fost „doar o picătură”.

Eduard Catargi: Povestea GOJI REPUBLIC în domeniul cosmeticii a debutat cu dezvoltarea „HYDRA SENSE Night Potion”, un ser pe bază de goji, care a marcat un moment crucial în parcursul nostru. Această inițiativă, rezultatul a nenumărate luni de cercetare și dezvoltare, a fost primul nostru pas în misiunea de a valorifica la maximum proprietățile remarcabile ale fructului de goji organic românesc. Începuturile noastre, deși modeste, au fost pline de determinare și pasiune, conducând la crearea unui ser ce a setat standardele înalte pentru tot ceea ce aveam să oferim ulterior. În timp ce „HYDRA SENSE Night Potion” își începea călătoria, determinarea noastră de a inova ne-a împins să ne extindem portofoliul, adăugând creme de față, de mâini și de corp, fiecare beneficiind de nutrienții și antioxidanții prețioși din goji românesc. Această expansiune a fost acompaniată de un moment semnificativ în evoluția brandului: înființarea propriului nostru laborator de cercetare și dezvoltare. Sub îndrumarea domnului Dr. Leonard Boros, am reușit să explorăm și mai profund potențialul ingredientelor naturale, fapt ce a consolidat fundația științifică a produselor noastre și a deschis noi orizonturi pentru inovație.

Goji organic românesc, apreciat în întreaga Europă

Crearea laboratorului a reprezentat un punct de inflexiune, marcând tranziția noastră de la un început promițător la stabilirea unei prezențe respectabile atât pe piața internă, cât și în arena internațională. Angajamentul nostru pentru calitate, susținut de cercetarea științifică riguroasă și inovație, a făcut ca produsele GOJI REPUBLIC să fie nu doar apreciate, ci și căutate pentru efectele lor benefice asupra pielii. Prin urmare, laboratorul nu doar că ne-a îmbogățit capacitatea de a crea formule revoluționare, dar a reiterat și dedicarea noastră către excelența în domeniul cosmeticii naturale, consolidându-ne reputația de pionieri în utilizarea fructului de goji organic românesc.

C&B: Care sunt principiile de viață și activitate pe care le folosești?

Eduard Catargi: Integritatea, pasiunea, inovația și sustenabilitatea. Cred ferm în importanța de a acționa cu onestitate și transparență, de a urmări excelența prin pasiune și dedicare, de a îmbrățișa inovația pentru a găsi soluții creative la provocări și de a opera într-un mod care respectă și protejează mediul înconjurător. Aceste principii mă ajută să rămân ancorat în valorile mele, să construiesc relații durabile și să contribui la un viitor mai bun.

C&B: Care au fost factorii care ți-au influențat activitatea ca antreprenor?

Eduard Catargi: Activitatea mea ca antreprenor a fost profund influențată de educația mea juridică, care m-a învățat să analizez situațiile complexe, să gândesc critic și să îmi asum riscuri calculate. Ambiția, perseverența și dorința de a face o diferență semnificativă în domeniul în care activez au fost, de asemenea, factori cheie. Experiența acumulată în diverse sectoare și colaborările cu profesioniști din diverse domenii mi-au oferit o perspectivă largă și m-au încurajat să explorez noi oportunități.

C&B: Care este părerea ta despre societate și evoluția ei?

Eduard Catargi: Societatea se află într-un proces continuu de evoluție, iar ultimii ani ne-au demonstrat cât de rapid se pot schimba lucrurile și cât de adaptabili trebuie să fim. Observ o creștere a conștientizării importanței sustenabilității, a sănătății și a calității vieții, ceea ce confirmă că direcția în care ne îndreptăm este una pozitivă. Această evoluție ne-a validat eforturile și ne-a motivat să continuăm să inovăm și să contribuim la binele comun. În prezent, lucrăm la un proiect pe care ni-l dorim de mult timp, și anume extinderea prezenței noastre în lanțuri de farmacii și retaileri la nivel național și european. În viitorul apropiat, clienții noștri vor avea posibilitatea de a cumpăra produsele GOJI REPUBLIC direct de pe rafturile farmaciilor și magazinelor.

C&B: Care sunt ambițiile de viitor?

Eduard Catargi: Ambițiile noastre de viitor includ consolidarea prezenței GOJI REPUBLIC în fiecare casă din România și extinderea brandului la nivel internațional. Dorim să fim recunoscuți ca lideri în domeniul cosmeticii naturale premium, să inovăm constant în crearea de produse care să aducă un plus de valoare și să contribuim activ la promovarea unui stil de viață sănătos și sustenabil. Pe lângă dezvoltarea gamei de produse, aspirăm să creștem impactul nostru pozitiv asupra comunității și mediului înconjurător, integrând principii de responsabilitate socială și ecologică în toate aspectele activității noastre. De asemenea, ne propunem să educăm și să inspirăm consumatorii să facă alegeri mai conștiente și mai informate în ceea ce privește îngrijirea personală și impactul asupra planetei.

Pe termen lung, dorim să devenim un model de succes pentru alte companii românești care doresc să îmbine tradiția cu inovația, promovând la nivel global calitatea și unicitatea produselor autohtone. Vom continua să investim în cercetare și dezvoltare pentru a descoperi noi modalități de a valorifica potențialul extraordinar al fructului nostru de goji organic românesc și al altor ingrediente naturale, pentru a oferi soluții de îngrijire avansate, eficiente și accesibile.

În concluzie, viziunea noastră de viitor este una ambițioasă și cuprinzătoare, concentrându-ne nu doar pe creșterea și succesul comercial, ci și pe contribuția pozitivă pe care o putem aduce societății și mediului înconjurător. Prin dedicare, inovație și respect pentru natură și oameni, GOJI REPUBLIC aspiră să fie mai mult decât un brand – să devină un simbol al unui viitor mai luminos, mai sănătos și mai sustenabil pentru toți.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).