sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCu și despre Alina Paul, directorul DO SECURITY, femeia pentru care în...

Cu și despre Alina Paul, directorul DO SECURITY, femeia pentru care în business nu există NU SE POATE

Alina Paul, directorul DO SECURITY este femeia care a reușit într-un domeniu asumat de bărbați. „Nu se poate” s-a transformat în soluții multiple. Alături de echipa sa, a urcat compania pe prima poziție în topul firmelor brașovene. Camera de Comerț și Industrie Brașov a numit-o “Managerul Anului”. Multă muncă, tenacitatea și leadership (nativ) sunt atribute care i-au conferit Alinei Paul succesul scontat. Spune că DO SECURITY înseamnă profesionalism, dedicare și implicare pentru siguranța ta. Inițial, compania pe care o conduce a cunoscut performanţa şi recunoaşterea pe piaţa serviciilor de Securitate din județul Brașov – este unul dintre principalii furnizori de acest tip de servicii. Povestea de success a continuat și continuă cu expansiunea și în alte județe din țară, reușind să obțină rezultate financiare foarte bune și recunoaștere la nivel național. Investițiile în resursa umană, în tehnică și tehnologie avansată, au contribuit la creșterea valorii adăugate și la poziționarea corespunzătoare a companiei. 

C&B: Ce caută o femeie într-o lume a bărbaților? Cum ați ajuns aici?

Alina Paul: “Cine spune că este un domeniu exclusiv bărbătesc? Da, pare un domeniu asumat de bărbați. Bărbatul reprezintă forța, însă managementul poate să fie asumat și de o femeie. Ei bine, poate pentru că pare imposibil pentru o femeie, am ales acest domeniu. Orice este posibil, când focusul tău este pe soluții și nu pe probleme! Veneam din poziția de reprezentant al unei bănci importante și am trecut de partea antreprenoriatului funcțional. De ce? Am simțit nevoia de dezvoltare profesională și personală și importanța rolului antreprenoriatului autohton la dezvoltarea macroeconomica a țării. Adaptarea la tot ceea ce înseamnă propriu destin al afacerii, a venit de la sine. Aveam spiritul antreprenorial și l-am îmbinat cu experiența acumulată de-a lungul timpului în sistemul bancar. Nu am făcut decât să pun în practică toate cunoștințele și experiențele. În doar trei ani de la preluarea companiei, am reușit să obțin rezultate financiare extrem de bune. Cred că astăzi, DO SECURITY este un reper pe piața serviciilor de securitate și pază în județul Brașov și face pași mărunți, dar siguri, spre o dezvoltare durabilă pe plan național. Servicii de calitate și soluții viabile de eficientizare a costurilor sunt argumentele noastre.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Alina Paul: “De când eram copil, mi-am dorit să ajut oamenii într-un fel sau altul. Visam să ajung medic, pentru că este o bună activitate prin care poți fi de folos. Odată cu trecerea anilor, am înțeles că poți ajuta oamenii în mii de feluri și forme. Mi-am păstrat și conservat viziunea din copilărie și ajut oamenii și în ziua de astăzi. Ofer comunității o parte din ceea ce societatea, în ansamblul său, îmi oferă. Cred că responsabilitatea ține de noi toți și doar prin acțiuni comune putem să clădim în jurul nostru o societate unde ne place să trăim și să ne dezvoltăm pe plan profesional și personal/familial.”

C&B: Ce a însemnat Criza Pandemică pentru piața serviciilor de securitate?

Alina Paul: “În ciuda tuturor restricțiilor și constrângerilor care au rezultat în această perioada de pandemie, serviciile oferite de DO SECURITY au fost la mare căutare. Oamenii vor să se simtă în siguranță și serviciile noastre le oferă confortul de care au nevoie atât psihic cât și fizic.

Evident că în această perioadă am muncit mai mult și pentru a respecta toate regulile de distanțare socială. Cu calm, motivare și răbdare am reușit să obținem rezultate financiare care sunt cel puțin la nivelul anului anterior. În astfel de situații este extrem de important să te adaptezi condițiilor și să cauți soluții pe care, probabil, într-o situație normal, nu le-ai fi identificat sau implementat.”

C&B: Ce sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Alina Paul: “În business nu există indeciși! Dacă vrei să faci performanță, indiferent de domeniu de activitate, trebuie să știi ce vrei, cum obții ceea ce ți-ai propus, când este momentul să acționezi și pe cine te bazezi pentru atingerea obiectivelor. Ne-am obișnuit să ne punem bariere, chiar ziduri artificiale. Căutăm motive să nu facem și ne blocăm viziunea și dorințele interioare. Ce-ar fi însemnat să-mi pun întrebarea: ce caut eu în zona serviciilor de securitate? Dacă greșiți, nu faceți decât să câștigați experiență și apoi să o transformați în soluții. Dacă nu faceți, o să regretați toată viața. Nu cred în viziuni greșite, cred că insuccesul vine după o implicare superficială și o renunțare rapidă.

Dacă totul ar fi simplu în afaceri, atunci toată lumea ar avea una și cu toții am fi milionari. Dar este nevoie de muncă multă, efort consistent și curaj să lupți cu monstrul numit eșec.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).