sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCat de mult influenteaza eficienta angajatilor iluminatul corect al birourilor?

Cat de mult influenteaza eficienta angajatilor iluminatul corect al birourilor?

În cadrul evenimentului sustinut de VEM Proiect Lighting a fost anuntata o crestere cu 24% a productiei la aparatele de iluminat in urma shimbarii strategiei la nivel de fabrica. Aceasta strategie a insemnat adaptarea liniilor de productie la serii mici, la personalizarea aparatelor la cererea clientilor si conversia la tehnologia LED.

VEM Proiect Lighting reprezinta divizia de electrice a grupului MENATWORK  infiintat in anul 1994. MENATWORK este o entitate formata din 11 firme, consacrata in industria constructiilor din Romania ca si producator, distribuitor si furnizor de servicii in sectorul materialelor de constructii, amenajarilor si finisajelor pentru interior si exterior al instalatiilor electrice, termice si HVAC.

Vem Project Lighting 2

Din punct de vedere economic, cifra de afaceri a companiei a fost de 4 milioane de euro in 2015 si a cunoscut o crestere de 21% fata de anul precedent, iar asteptarile pentru anul urmator sunt mult mai mari. VEM Proiect Lighting se mandreste cu un portofoliu de peste 2400 de  modele de aparate de ilumina si cu o productie de 1000 de unitati pe zi.

Proiectele principale ale companiei se invart in jurul spatiilor educationale si medicale. “In ceea ce priveste standardele de iluminat pentru spatiile de invatamant si medicale, am demarat un proces educational prin care oferim consultanta gratuita pentru institutiile si persoanele imputernicite sa decida o serie de schimbari in aceste zone.” declara Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

VEM Project Lighting 3

In 2016, proiectele de iluminat finalizate au fost Unitatile de primiri Urgente Suceava si Onesti, Centrul logistic Nemo Curier, Metropolis Center, Fabrica de textile medicale Arad, scolile Agarbiceanu si Eminescu din Cluj. ”Este un fapt cunoscut de toata lumea ca scolile din Romania au din proiectare carente majore in ceea ce priveste acustica, ventilatia si iluminatul”, explica Viorel Niculae.

Sistemele de iluminat care vor fi folosite in scoli sunt modulare si pot fi adaptate la orice sala de clasa, indifferent de dimensiuni. Toate aparatele folosesc tehnologia LED profesionala si ofera o o garantie de 5 ani, o durata de minimum 50.000 de ore si o viata medie de aproximativ 23 de ani.

De asemenea, se poate utiliza si sistemul dimabil Ready2Mains care nu are nevoie de cablare suplimentara si contine un senzor ce regleaza constant intensitatea luminii in functie de aportul de lumina naturala din incapere. Acest sistem ajuta la reducerea de energie cu pana la 30%.

VEM PRoject Lighting 4

Specialistii de la VEM ne atrag atentia asupra faptului ca spatille care sunt bine iluminate cresc randamentul angajatilor. “O solutie de iluminat potrivita mediului de lucru, ajuta atat la cresterea productivitatii cu pana la 20 %, dar si la reducerea costurilor cu energia electrica, in unele cazuri chiar si cu 50 %”, adaugă Viorel Niculae.

Fabrica VEM se află in Popesti Leordeni, pe platforma industriala MENATWORK, iar in prezent, in fabricile si reteaua de distributie ale grupului MENATWORK activeaza peste 300 de angajati.

Sursa foto: VEM Proiect Lighting

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).