sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBCR recomanda educatia financiara pentru tineri

BCR recomanda educatia financiara pentru tineri

Banca Comerciala Romaneasca (BCR) a realizat la finalul lunii august studiul “Perceptia tinerilor despre sistemul bancar din Romania”, in urma caruia a tras concluzia ca tinerii ar fi interesati de instrumentele financiare moderne, insa le lipseste educatia necesara.

Studiul arata ca 57% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 14-19 ani din Romania sunt deja clienti ai unei banci, procentul crescand la 92% pentru cetatenii cu varste cuprinse intre 20-25 de ani.

67% dintre tinerii care se incadreaza in categoria de varsta 20-25 de ani primesc bani si de la parinti, acesta fiind unul dintre motivele pentru care educatia financiara primara provine din familie (80%), ci nu din scoli (15%).

“Avem nevoie să pregătim noua generație pentru provocările societății, mai ales a celei românești, aflată încă în plină reașezare. Este și motivul pentru care, pentru cel de-al cincilea an la rând, BCR a organizat, de-a lungul verii, două programe distincte de internship plătit, unul pentru liceeni și unul pentru studenți, în urma cărora zeci de tineri din întreaga țară au învățat, din interiorul cele mai mari bănci din România, ce înseamnă responsabilitatea financiară și cum funcționează sistemul bancar”, a declarat Ionuț Stanimir, purtător de cuvânt al BCR.

Tot in urma studiului, BCR arata ca peste 40% dintre tineri fac plati online si isi doresc sisteme moderne implementate. Serviciile bancare de ultima generatie ar fi platile prin telefon (55%) si autentificarea prin amprenta (71%).

Studiul “Percepția tinerilor despre sistemul bancar din România” a fost realizat din 1.968 de chestionare valide, în rândul și cu sprijinul tinerilor participanți în cadrul programelor Summer Job and Learn @BCR. Participantii studiului au fost 32% din Bucuresti, iar restul de 62% din restul tarii.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).