vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessAvocat Lilica Poppa: "Eu cred că un om ar trebui să se...

Avocat Lilica Poppa: „Eu cred că un om ar trebui să se nască nobil, indiferent de locul în care s-a născut”

Recunoaştem că nu ne-a fost uşor să stăm de vorbă cu una dintre doamnele avocat de succes din România. Pe lângă programul infernal în care lucrează domnia sa am fost nevoiţi să acceptăm şi problemele legate de zăpezi. În cele din urmă, am reuşit.

Vă redăm mai jos o parte din discuţia avută cu domnia sa. În opinia noastră, a meritat aşteptarea. Am întâlnit un om sensibil, foarte bun comunicator şi asertiv. Este foarte mândră de construcţia de business realizată şi este încântată de oamenii din echipa sa. Dacă ar fi crezut că numărul avocaţilor este important, probabil că ar fi avut cel mai mare număr de avocaţi parteneri sau asociaţi. Se numeşte Lilica Poppa şi în 1996 înfiinţa firma de avocatură.

Este mai greu pentru o femeie să facă o construcţie de business, mai ales în acest domeniu?
O construcţie de business se face întotdeauna cu sacrificii legate de viaţa privată, atât pentru o femeie, cât şi pentru un bărbat. În domeniul avocaturii, consider că o femeie pleca mereu cu un mic avantaj, deoarece aprecierea clientului, de cele mai multe ori, se face prin raportare la profesionalismul avocatului, dar şi la disponibilitate, minuţiozitate şi amabilitate, domenii în care femeile sunt fruntaşe.

Dacă vi s-ar cere să descrieţi compania şi echipa într-o frază, ce aţi spune?
Numai în echipă putem să evoluăm şi să reuşim. Avem cea mai frumoasă echipă şi reuşim împreună să onorăm cu profesionalism încrederea clienţilor noştri. Suntem o companie serioasă pornită dintr-o viziune, transformată în misiune şi îndreptată către clienţi şi necesităţile juridice ale acestora.

Anul acesta stabiliţi majoratul Poppa Avocaţi. Care sunt cele mai frumoase amintiri?
Cea mai frumoasă amintire este legată de unul dintre avocaţii din echipă: era balerin, terminase Facultatea de Drept şi avea nevoie de un maestru pentru a deveni avocat… Acum, acel avocat are statutul de partener în echipa noastră.

Este anul alegerilor europarlamentare. V-ar tenta o carieră politică, având în vedere că aveţi o experienţă în arbitraj şi comerţ exterior?
Niciodată nu m-a tentat o carieră politică în România. Politica în România nu are demnitate, nu are bun-simţ, nu are nimic din ceea ce un bun profesionist ar putea aprecia. Vă rog să-mi iertaţi duritatea, însă este o părere personală şi o mâhnire.

Sunt necesari oameni cu experienţă juridică reală în Parlament?
Legile române, elaborate în parlament, au multe contradicţii, ceea ce deschide calea liberului arbitru al judecătorului cauzei. Prin urmare, parlamentul ar avea nevoie de oameni cu experienţă juridică reală, care însă vor accepta să fie acolo, într-o altfel de politică.

„Este foarte important să percepi clientul ca om şi nu ca pe un simplu client”

1027242009_a
Cum este omul Lilica Poppa?
Sunt un fin observator al realităţii din jurul meu, un veşnic analist şi un veşnic nemulţumit de analiza mea. Am încercat şi încerc în continuare să împac viaţa de familie cu viaţa profesională, desi sunt momente când acest echilibru nu îmi iese. Am un fiu care doreşte să îmbrăţişeze profesia mea, însă acest lucru mă nelinişteşte în loc să mă bucure, deoarece justiţia română trece printr-o perioadă foarte grea de căutare şi de aşezare, care cred că va dura mult timp.

Ce pasiuni aveţi?
Marea mea pasiune rămâne poezia. În tinereţea absolută am publicat şi am avut premii în acest domeniu. Poate că o să revină şi vremea ei.

Care sunt conceptele de viaţă?
Eu cred că un om ar trebui să se nască nobil, indiferent de locul în care s-a născut, iar dacă nu s-a născut aşa, trebuie să se străduiască toată
viaţa să devină nobil!

Dar cele de activitate?
Profesia trebuie să aibă la bază o viaţă de muncă şi studiu necontenit. Altfel nu putem să ne bucurăm de ceea ce obţinem. Trebuie să ne creştem continuu competenţele, să ne dezvoltăm abilităţile şi să devenim tot mai buni, adaptaţi la noile cerinţe şi ancoraţi în realitatea profesiei noastre, fără să încălcăm principii ori să facem compromisuri.

„Eticheta de avocat se construieşte în timp”

Din cunoştinţele noastre, aveţi mulţi clienţi persoane publice. Este mai greu de lucrat cu acestea?
Am lucrat cu multe personalităţi, cu mulţi oameni bogaţi şi foarte bogaţi. Orice client are dificultatea lui pe care cu multă răbdare trebuie să o treci. Este foarte important să percepi clientul ca om şi nu ca pe un simplu client, pentru a avea o reuşită.

1027242009_e

Ce v-aţi propus pentru aniversarea de 20 de ani?
Nu îmi fac planuri în domeniul profesional. Uneori mi-am făcut şi am fost dezamăgită. Este important să ne situăm în prezent, cu realizări frumoase.

Aveţi un mesaj pentru cei care doresc să îmbrăţişeze această carieră?
Cariera de avocat este dificilă şi frumoasă, o carieră care cere mari sacrificii, dar care poate aduce şi mari satisfacţii. Mesajul pentru cei ce vor să îmbrăţişeze această carieră este să se înarmeze cu răbdare şi să nu creadă că după doi-trei ani de profesie, sunt cei mai ’’teribili” avocaţi. Eticheta de avocat se construieşte în timp.

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).