Revista de leadership și management Careers & Business a lansat, recent, proiectul Români de succes.
Pentru următoarele două interviuri din cadrul acestui proiect am gândit interviuri video cu medici care au ales să profeseze în România, chiar dacă ar fi putut să plece în oricare dintre țările bine dezvoltate din Europa și asta le-ar fi adus nu doar câștiguri uriașe, dar și șansa să beneficieze de aparatură de cea mai bună calitate pentru a-și putea face bine meseria și să nu fie nevoiți, așa cum li se întâmplă multor doctori din sistemul de stat, să se gândească cum să improvizeze și ce să mai facă pentru ca pacientul să nu aibă de suferit din cauza lipsurilor din spitalele din România. Unii dintre ei au ales să-și facă propriile clinici pentru a le oferi românilor șansa la un tratament ca “afară”.
Vom încerca să aflăm de la acești specialiști cât este de greu este să-ți construiești o carieră de succes în țară, dar și ce i-a determinat să spună nu unor joburi bănoase peste hotare. Vom discuta și despre satisfacțiile acestei profesii, dar și despre neajunsurile de care se lovesc în fiecare zi, încercând să-și facă meseria (vorbim de medicii care lucrează la stat) și ce ar trebui să se schimbe în sistemul de sănătate românesc ca să se “vindece” și să devină performant.
Așadar, în următorul interviu din proiectul Români de succes vă vom spune povestea unei familii de medici. Tatăl este renumitul chirurg Jean Popescu, mama – Gabriela Popescu – a fost mulți ani medic de familie, iar acum a ales medicina școlară și preșcolară. Dar nu numai părinții au ales acest drum. Fiul cel mare – Daniel Popescu – este medic ORL, iar băiatul cel mic – Emil Popescu – este proaspăt absolvent al Facultății de Medicină Generală.
Apoi, vom sta de vorbă cu Cătălin Copăescu, medic primar, cu competențe în chirurgia laparoscopică, bariatrică şi metabolică, dar și fondatorul clinicii Ponderas.
Protagoniștii acestor interviuri au în comun faptul că au ales România. Nu doresc să plece în afară, chiar dacă așa ar putea să încaseze și 120.000 de euro pe an și asta fără să facă gărzi de câte 27 de ore, cum se întâmplă în România. Salvează viețile românilor fără să se gândească la multele mii de euro în minus, în fiecare lună, în bugetul lor. Și pentru asta ar trebui să le fim recunoscători.
Dacă doriți să aflați ceva de la medicii ce vor fi intervievați de noi, vă rugăm să lăsați un comentariu la acest articol cu întrebarea/întrebările dumneavoastră. De asemenea, dacă aveți un medic pe care-l apreciați și ați dori să-l vedeți în interviurile noastre video, nu ezitați să ne povestiți despre el.
Împreună putem să schimbăm, puțin câte puțin, sistemul de sănătate românesc.