Pe piaţa imobiliară din Bucureşti se observă o tot mai bună informare a cumpărătorilor, ceea ce este imbucurător, achiziţia unei locuinţe reprezentând o investiţie pe termen lung. Având de unde alege, viitorii proprietari devin mai exigenţi.
Dezvoltatorii încearcă la rândul lor o atragere a clientelei printr-o diferenţiere semnificativă.
A evoluat foarte mult şi conceptul de „locuinţă verde”, grija pentru mediu fiind din ce în ce prezentă în criteriile de selecţionare. Cu 10 ani în urmă, noţiunea de casă verde era nouă atât în ţara noastră, cât şi în Europa. Pe lângă protejarea mediului este foarte importantă şi îmbunătăţirea sănătăţii locuitorilor prin materialele folosite, asigurând o ventilare corectă şi astfel un nivel optim de umiditate. Accesul la lumina naturală şi spaţiile verzi sunt valori comune ale celor care işi doresc să se mute într-o casă verde. Toate aceste caracteristici vor deveni şi mai familiare in următorii 2-3 ani.
Dezvoltatorii care investesc în calitate se vor putea adapta mai uşor noile cerinţe care vor fi impuse în curând de legislaţie. Există deja case, dar şi apartamente, chiar din cadrul celor din categoria Prima Casă care respectă astfel de cerinţe.
În momentul în care se va dezvolta şi mai mult acest concept, piaţa imobiliară va trece printr-o transformare fiind urmată şi de mari scăderi de preţuri.
O prăbuşire de pe o zi pe alta la nivel de preţ, tocmai a fost sesizată în cazul apartamentelor de 3 camere vechi din cartierul bucureştean Vitan, conform indexului imobiliar ZF în colaborare cu Coldwell Banker, acesta scăzând de la 108.000 luna trecută la 97.000 euro, în septembrie.
Din punct de vedere al regiunilor bine poziţionate, zona Tunari-Pipera este una dintre ele, având acces facil la soşea, la centre comerciale.
Dezvoltarea suburbiilor capitalei este o soluţie de viitor, cu atât mai mult cu cât peste 90% din populaţia metropolitană locuieşte în oraş. iar spatiu există suficient.