vineri, octombrie 4, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariDuminică, 2 iunie, mergem la Ateneului Român să-l ascultăm pe pianistul Andrei...

Duminică, 2 iunie, mergem la Ateneului Român să-l ascultăm pe pianistul Andrei Licareț

Duminică, 2 iunie, Andrei Licareț, unul dintre cei mai talentați și apreciați pianiști concertiști din România, va susține un nou recital pe scena Sălii Mari a Ateneului Român. Începând cu ora 19:00, tânărul pianist va interpreta opusuri semnate de Frédéric Chopin, Robert Schumann și George Enescu.

Numit de reputatul muzician Valentin Gheorghiu ,,un pianist de excepţie”, Andrei Licareţ a debutat în anul 1993 alături de orchestra ,,Jeunesses Musicales”. Și-a început studiile muzicale de la vârsta de 5 ani, iar la 11 ani a debutat ca solist alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii din București. A studiat cu Jacques Rouvier la Paris şi Berlin, iar cu legendarul profesor Leon Fleisher, muzician care promovează în rândul discipolilor săi moştenirea pianistică preluată de la Beethoven, la prestigiosul Conservator Peabody din Baltimore. În România, parcursul său muzical a fost sprijinit de reputați profesori de muzică, precum Gabriela Enășescu, Dana Borşan, Viciniu Moroianu, Steluţa Radu, Șerban Soreanu şi Dan Dediu. În aprilie 2013 Andrei Licareţ a susţinut un recital aplaudat minute în șir la Chamber Hall la Filarmonica din Moscova, iar în februarie 2013 şi-a făcut debutul la Carnegie Hall, pe scena sălii Weill Recital Hall, cu un alt recital de succes.

Considerat drept un artist care „se aventurează până în miezul muzicii” (România Literară) şi a cărui „bogată maturitate artistică şi profunzime depăşesc limitele unei simple capacităţi“ (L’Unione Sarda), Andrei Licareț are în palmaresul său numeroase recitaluri și concerte susținute alături de reputate orchestre din țară și din străinătate, sub bagheta unor mari dirijori precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman sau Arie Vardi. Așadar, pe 2 iunie, pianistul Andrei Licareț vă invită să descoperiți sonoritățile romantice ale Preludiilor Op. 28 de Frédéric Chopin, frumusețea și complexitatea lucrării Kreisleriana op. 16 de Robert Schumann, dar și bogăția melodică a Tocatei și Pavanei din Suita pentru pian nr. 2, op. 10 de George Enescu. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Ateneului Român sau pot fi rezervate anticipat de pe site-ul Filarmonicii George Enescu

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT