Cum v-ați prezența, într-o frază generoasă?
Sunt Daniel Sas, un optimist convins, atent la detalii, administrator la mai multe societăți. Sunt o persoană care crede că visul poate deveni relitate prin muncă și implicarea în societate. Doar asa putem înțelege nevoile societății în care trăim.
Faceți o scurta descriere a activității dumneavoastră!
În prezent, una dintre activitățile principale este comercializarea online a unei game largi de produse Ingco. Sunt implicat si în sectorul accesoriilor și bullbării pentru camioane sau cel de import piese auto. Nu în ultimul rând, administrez si o afacere de suflet: apicultura, pe care doresc să o extind în viitor prin dezvoltarea unei linii de procesarea și ambalare a produselor apicole și ale derivatelor acestora (miere, polen, ciocolată cu miere, sucuri naturale).
Cum sună povestea carierei dumneavoastră?
După terminarea facultății am decis că salariile și postura de angajat nu ar fi de ajuns pentru aspirațiile mele. De aceea am început cu lucrările de construcții, în paralel cu apicultura, dar am decis treptat să lansez si o afacere în online. Am început cu vânzarea pe OLX.ro ale unor produse noi și second hand aduse din Germania, ulterior am continuta cu lansarea propriul magazin online. În prezent lucrez intensiv la deschiderea unui nou magazin.
Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și cum se mai regăsesc ele acum?
Încă de mic copil mi-am dorit să am libertate, să nu depind sută la sută de anumite lucruri. În adolescență, țînând cont că părinții mei aveau un magazin local, mă gândeam cum aș putea extinde acea afacere. În prezent îmi doresc să extind afacerile prin comercializarea de produse noi, pe care să le aduc, în premieră, pe piața din România, să consolidez afacerile în derulare și, nu în ultimul rând, să reusesc să-mi fac suficient timp pentru familie.
Vă rugăm să ne împărtășiți o experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră.
Am să încep cu una negativă, având în vedere că cele negative au fost mult mai puține. Povestea nu este prea lungă. Am vrut la un moment dat să deschid o linie de import produse din China. A fost foarte greu să aflu unele informații, iar, în cele din urmă, nereușind să dețin toate informațiile esențiale, am decis să renunț la idee.
O experiență pozitivă a fost deschiderea magazinului online. Am fost plăcut impresionat de câtă informație de valoare poți să găsești în mediul online, absolut gratuit. M-am bucurat foarte mult și de suportul celor de la Gomag, platforma pe care este dezvoltat site-ul. Între timp am învățat o mulțime de lucruri ce țin de ecommerce.
Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși sau pe care v-ați fi dorit să le primiți în perioada de început?
Pentru cei aflați la început de drum, în primul rând le-aș spune să persevereze, chiar dacă la început rezultatele nu sunt cele mai bune. În al doilea rând, trebuie să ofere produse și servicii de calitate (astfel pot lega o relație de lungă durată cu clientul). Un al treilea sfat ar fi legat de implicarea constanță în business, pentru că întodeauna este loc de a învață lucruri noi și de a îmbunătății produsele și serviciile oferite.
Pentru cei indeciși sfatul principal este să nu piardă timpul și să pornească la drum cât mai repede, odată ce au făcut un plan de afacere. Să nu uite că este foarte posibil să nu fie singurii cu aceeași idee. Pe parcurs, dacă își doresc cu adevărat să reușească, o să aibe numeroase ocazii din care o să învețe o mulțime de lucruri.
Este România o țară deschisă către dezvoltarea business-urilor locale?
Cred că în România ultimilor 10 – 15 ani s-a produs o creștere pozitivă în ceea ce privește afacerile. Serviciile și produsele oferite au înregistrat o creștere constantă în calitate. Sunt o mulțime de companii cu capital românesc care au crescut și care au devenit cunoscute și apreciate și pe plan internațional. În ceea ce privește societatea din România, ma gândesc că ar trebui ca fiecare să investim mai mult în educația financiară. Cu siguranță și în România poți să ai o carieră de succes sau să dezvolți un business profitabil și scalabil.
Te-ar putea interesa si: