Angajatorii primesc zeci, sute sau chiar și mii de CV-uri. Este de înțeles că aceștia nu au mult timp la dispoziție și nici răbdare cu candidații neatenți la detalii sau nepregătiți. Conform studiilor, unul din cinci CV-uri face o impresie ok în mai puțin de 1 minut. Mulți angajatori recunosc că nu citesc până la final CV-urile primite. În medie, un angajator alocă în jur de 3 minute pentru evaluarea unei aplicații.
Greșelile gramaticale sau de altă natură
O singură greșeală de orice natură și curriculum-ul vitae poate fi imediat exclus. Atunci cand iți redactezi CV-ul, nu uita să îl recitești, corectezi, ca apoi să îl recitești iar. Poți cere ajutorul prietenilor pentru a fi verificat mai bine.
Folosirea jargonului și a clișeelor
Expresii precum „bun negociator” sau „comunicator” tind să devină enervante, angajatorii citindu-le în mult prea multe CV-uri.
Adrese de email neprofesioniste
Adrese de email precum sexy_alynutza@yahoo.com sau crazy_buttlefly69@yahoo.com inspiră imaturitate, lipsă de profesionalism și de competență. Este recomandat să îți deschizi un nou cont, folosind numele tău real.
Fonturi neprofesionale și nepotrivite
Evită să folosești alte fonturi decat Times New Roman, Arial, Helvetica, Garamond sau Calibri.
CV-ul este prea lung sau prea scurt
Este inutil să iți “înghesui” toată cronologia carierei într-o singură pagină sau, din contră, să etalezi locurile de muncă și responsabilitățile nerelevante pe mai multe pagini ale CV-ului. O aplicație trebuie să ofere doar informații relevante, care să te ajute să obții jobul.
Emoticoanele
Nu confunda chat-ul cu un curriculum vitae. Evită să folosești emoticoane.
Abordarea (prea) prietenească
Unii anajatori s-ar putea simți deranjați de abordările prietenești. Păstrează astfel de abordări pentru persoanele pe care le cunoști, cu care obișnuiești să ieși la o bere sau la un pahar de vin. Este ideal să adopți un stil elegant, în acest fel vei avea șanse mai mari.
Succes!