Despre teama de succes aș putea scrie o carte. Noi românii avem potențial, așa aud extrem de des, dar de multe ori cineva ne suflă succesul la mustață. Nu avem noroc, așa spun românii. Eu îl numesc MINDSET, nu noroc J. Nu avem o cultură a învingătorului. Nu ne pregătește nimeni pt succes, nu avem un concept de psihologie a învingătorului în școli. De aici începe totul, de la mindset, dacă tu crezi că poți să reușești, sau nu poți să reușești, ai dreptate J.
În SUA se practică coaching-ul încă din școli, când un sportiv american intră pe teren el ȘTIE că merită să câștige, așa a fost educat. Vezi Simona Halep, în interviuri spune clar, că problema ei a stat mereu în setarea mentală, nu în tehnicitatea sportului practicat. Știm cu toții cât timp a fost aproape să câștige primul ei titlu de Grand Slam, dar nu a reusit.
Revenin la antreprenoriat, aproape la toate interviurile mele, am fost întrebată dacă îmi este greu să conving femeile să vorbească despre ele, despre reușita lor, să vorbească în calitate de PERFORMERI să își asume succesul lor.
Ce credeți? Este de fiecare dată o provocare, să “rup” un răspuns afirmativ de la femei antreprenor cu experientă, cu rezultate, cu cifra de afaceri de câteva milioane . Femeile nu vorbesc despre reușitele lor, din modestie.
Teama de eșec este total diferită de teama de succes.
Teama de eșec este cea care îți oferă neîncrederea când vine vorba de acțiune. Teama de eșec nu te lasă să începi. Pe de altă parte, teama de succes este mult mai intensă. În momentul în care ești aproape să reușești (succesul de multe ori apare ca o finalitate), emoția crește foarte mult. Atât de mult încât o percepi ca pe o anxietate. O emoție pozitivă atât de puternică încât devine negativă prin valorile ei.
Noi, Elite Business Women, vorbim cu determinare despre succes. Campania #eleAuReușit, care a generat 3.000 de participanți la conferințele Ele s-a desfășurat în București, Constanta, Cluj, Brasov,Rm. Valcea Lisabona, Londra.
Ideea a apărut ca urmare a nevoii de a avea mai multe modele de femei antreprenor, de a cunoaște succesele, provocările și motivația acestor femei. Acestea sunt din ce în ce mai importante pentru piața globală, nu doar în calitate de lucrători sau consumatori, ci și în calitate de antreprenori, manageri și investitori.
YES we can, asta o spun mereu. Da, avem success și nu este lipsă de modestie să spun asta, o spun cu umilința celui care știe efortul din spatele succesului și importanța de a genera modele pozitive , reale de REUȘITĂ în această societate cu mare dorință de schimbare!
To our success,
Bianca Tudor, antreprenor cu focus pe mindset
Articole anterioare: